Presedintele venezuelean Hugo Chavez, "oaia neagra" a Washingtonului, a sosit ieri seara la Paris, pentru o vizita oficiala dedicata sortii ostaticilor din Columbia, printre care se afla Ingrid Betancourt.

Aceasta este prima vizita a lui Chavez la Paris, de la venirea la putere a lui Sarkozy, care a facut din eliberarea lui Ingrid Betancourt o prioritate.

Chavez, care va fi primit ieri la palatul Elysee de omologul sau francez, a declarat ca spera sa poata aduce cu aceasta ocazie probe de viata ale ostaticei. Betancourt, fosta candidata la presedintie in Columbia si care are dubla cetatenie, franceza si columbiana, a fost rapita in februarie 2002 de o gherila a Fortelor armate revolutionare din Columbia (FARC).

Mandatat de trei luni de Bogota pentru a negocia cu FARC pentru un schimb de ostatici, Chavez s-a declarat convins, zilele trecute, ca Betancourt este in viata, desi nu are inca dovezi materiale in acest sens. Ultima inregistrare video cu Betancourt dateaza de la jumatatea anului 2003, informeaza NewsIn.

Incercarea de a o elibera pe Ingrid Betancourt il determina astfel pe Sarkozy, un aliat declarat al SUA, sa mentina o legatura cu Hugo Chavez, care nu este deloc agreat la Washington. Chavez insusi este un antiamerican declarat si nu este deloc agreat. Vizita presedintelui venezuelean in Franta, are loc dupa cea de la Teheran, unde si-a declarat clar sprijinul pentru omologul spau iranian, Mahmoud Ahmadinejad, aflat in conflict cu occidentalii, care il suspecteaza ca vrea sa obtina arme nucleare.

Presedintele venezuelean va pleca de la Paris in aceasta seara, cu destinatia Portugalia, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.