Cel putin 69 de mineri au murit si 31 sunt dati disparuti in urma unei explozii care s-a produs intr-o mina de carbune de la Donetk, in estul Ucrainei, potrivit unui bilant dat publicitatii astazi de Ministerul pentru Situatii de Urgenta, informeaza NewsIn.

Numarul mortilor ar putea ajunge insa la 100 de persoane, a estimat o sursa din cadrul Comitetului de Stat pentru protectia muncii, citata de Interfax.

Incidentul, ale carui cauze nu sunt cunoscute pentru moment, s-a produs duminica in timpul orelor de foraj, in interiorul minei Zasiadko, una dintre cele mai mari din tara. In momentul accidentului, in mina se aflau 456 de mineri.

Vicepremierul Andri Kliuev, seful comisiei guvernamentale insarcinat cu gestionarea catastrofei si-a exprimat in cursul zilei de ieri, speranta de a mai gasi supravietuitori, dupa localizarea incendiului declansat in mina dupa explozie.

Premierul Viktor Ianukovici, originar din regiunea Donetk, unde s-a petrecut accidentul s-a deplasat duminica la locul dramei, iar presedintele Viktor Iuscenko este asteptat chiar in cursul de astazi.
Guvernatorul de Donetk a decretat trei zile de doliu in regiune incepand de astazi.

Subfinantate si de multe ori dotate cu echipamente invechite, minele de carbune din Ucraina, concentrate in special in estul tarii, se numara printre cele mai periculoase din lume si sunt adesea teatrul unor accidente mortale, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.