Presedintele pakistanez face valuri atat acasa, cat si la Washington. Pe o parte, SUA il incurajeaza sa aplice valorile democratice, pe de alta parte, finanteaza in secret un program de securizare a arsenalului nuclear pakistanez.
In timp ce presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, aliat de incredere al SUA in regiune, se incapataneaza sa demisioneze ca sa nu-i dea satisfactie lui Benazir Bhutto (liderul Opozitiei), presa americana publica informatii scandaloase despre o cumetrie intre Washington si Islamabad.

"Administratia Bush a alocat in ultimii sase ani fonduri in valoare de 100 de milioane de dolari unui program secret de securizare a arsenalului nuclear pakistanez", scrie New York Times in editia sa de ieri. Ziarul precizeaza ca banii au servit in special la instruirea personalului pakistanez in SUA si la construirea, in Pakistan, a unui centru de instructie in domeniul securitatii nucleare, complex care nu este inca operational.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.