Cel putin 500 de persoane au murit, in timp ce mii de oameni ramasi fara locuinte au fost nevoiti sa se refugieze dupa ce joi, Ciclonul Sidr a lovit coasta de sud a statului Bangladesh, informeaza CNN.

"Politia ne-a anuntat ca mai mult de 500 de persoane au murit in urma ciclonului", a anuntat maiorul Emdulal Islam. "Multi copaci au fost smulsi din radacini, case si scoli au fost distruse", a adaugat un responsabil din regiunea Barisal.

Mai mult de 600,000 de oameni au fost evacutati, dintr-un total de 2 milioane de oameni afectati de furtuna, printre care si mii de turisti straini care se aflau in vacanta, informeaza CNN.

Ciclonul Sidr, cu rafale de vant de 240 kilometri pe ora, a lovit ieri coasta sudica a tarii. Oficialii au vorbit chiar despre cea mai puternica furtuna din ultimii ani.

Ciclonul a lovit capitala Dacca in cursul zilei de astazi, dar si-a pierdut din intensitate in cursul noptii si avanseaza acum spre nord-est, inspre statul Sylhet. Ciclonul va afecta statul indian Assam sambata, insa specialistii afirma ca furtuna isi va pierde din intensitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.