Imaginile lansate pe internet pe diverse siteuri si bloguri private, dupa povestirile directorul Institutului de Arta Moderna, Eugenio Sponzilli, arata cum au “degenerat relatiile umane ale multor adolescenti” implicati direct intr-un accident in care colega lor a murit, iar acestia au filmat “scena macabra” cu telefonul mobil si au schimbat replici ironice.

Sara Hamid, de 16 ani, strivita de un autobuz in timp ce se intorcea acasa, era o reprezentanta de clasa a Institutului de Arta, foarte activa, si indragita de colegi.

“Elevii mi-au spus de acele imagini care au ajuns pe intenet. Nu am reusit sa le gasim pana acum, dupa parerea mea cred ca au fost distruse cand s-a aflat ca i-am denuntat la politie”, este declaratia directorului.

Tragedia s-a intamplat pe 31 octombrie, la ora 13:15, cand statia de autobuz era plina de adolescenti de liceu, care se intorceau acasa.

“Cativa copii care au vazut ce s-a intamplat au venit la mine si au plans, altii au ras in fata cadavrului desfigurat. Era plin de copii cu ghiozdane in sapte care filmau si fotografiau tragedia colegei lor. Un lucru scandalos, incredibil. Ma intreb ce inteleg copiii nostri, cel mai probabil multi dintre ei sunt impenetrabili la orice mesaj educativ”, povesteste Sponzilli.

Dupa 23 de ani de experienta in domeniul educativ directorul liceului nu stie cum sa reactioneze: “Daca am denuntat astfel de comportamente este pentru ca sunt preocupat, imi dau seama ca am dat gres, scoala nu isi mai indeplineste rolul.”