Europa a redeschis dezbaterea privind scandalul inchisorilor CIA, izbucnit in urma cu doi ani dupa ce cotidianul Washington Post a publicat un articol incendiar despre teroristi plimbati incognito pe continent si despre servitutidinea cu care e tratata CIA de catre unii dintre partenerii lor europeni, intre care si Romania.

ANCHETA CONTINUA.

Parlamentul European a decis reluarea investigatiei pentru ca, spun surse oficiale, au aparut “indicii noi”. Potrivit europaralamentarului italian Claudio Fava, autorul raportului privind activitatile CIA in Europa, anchetatorii au banuit “dintotdeauna” ca CIA a folosit si avioane militare pentru transferul suspectilor de terorism. Potrivit Autoritatii Aeroportuare si de Navigatie Aeriana din Spania (AENA), circa 50 de avioane - majoritatea militare - au survolat teritoriul spaniol provenind sau indreptandu-se spre baza de la Guantanamo (Cuba), intre 2002 si 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.