O inregistrare difuzata presei prezinta ultimele clipe de viata ale unui imigrant polonez care a murit luna trecuta pe aeroportul din Vancouver, dupa ce politia i-a administrat socuri electrice cu ajutorul unui pistol Taser, informeaza NewsIn.

Robert Dziekanski, de 40 de ani, a murit la 14 octombrie dupa ce i-au fost administrate cel putin doua socuri electrice cu un pistol Taser. Potrivit politiei, el a fost imobilizat dupa ce se aratase foarte agitat, in zona de "Sosiri" a aeroportului.

Drama a declansat un incident diplomatic intre Canada si Polonia, care a cerut explicatii complete. Moartea barbatului este anchetata de politia locala.

Walter Kosteckyj, avocatul familiei victimei, a declarat ca inregistrarea a socat rudele, pentru ca barbatul nu parea a fi violent. "Ma asteptam sa-l vad infruntand politia", a declarat avocatul.

Imaginile au fost predate presei de Paul Pritchard, un pasager canadian care se afla in aeroport in momentul incidentului. Politia i-a luat initial inregistrarea lui Pritchard si a promis ca i-o va inapoia, dar apoi a refuzat sa faca acest lucru, iar barbatul a depus plangere.

Imaginile il prezinta pe barbat speriat, transpirat, epuizat si vorbind singur in limba poloneza. Polonezul se agita in apropierea unei porti automate, pe care o blocheaza cu scaune si o masa. Apoi smulge un calculator si il arunca pe jos, in timp ce agentii de securitate se apropie de el. "Vorbeste in rusa, avem nevoie de un translator", spune unul dintre ei. Apoi in imagini apar patru politisti. "Ce este domnule?", intreaba unul dintre ei. Dziekanski se intoarce cu spatele la politisti si pare ca intentioneaza sa se indeparteze. Atunci unul dintre politisti ii administreaza un soc electric cu pistolul Taser. Barbatul incepe sa urle, cade, iar politistii il imobilizeaza. Dupa cateva secunde, barbatul nu mai misca.

Dziekanski, muncitor in constructii, venea din Frankfurt si nu vorbea decat poloneza. El mergea pentru prima data cu avionul si dorea sa se mute in Canada, unde se afla deja mama sa, in varsta de 61 de ani. Polonezul si-a asteptat mama in zona in care erau aduse bagajele, a explicat Kosteckyj. Femeia nu a primit autorizatia de a intra in zona securizata si a fost nevoita sa astepte la o distanta de cativa metri, de cealalta parte a unui zid, fara sa stie ca fiul sau sosise.

Dziekanski a asteptat zece ore in apropiere de bagaje, "fara ca autoritatile pentru imigrare sau personalul aeroportului sa-l intrebe ceva sau sa incerce sa afle care era problema", a spus avocatul. Intre timp, mama barbatului plecase din aeroport. Dziekanski nu a mai gasit-o cand a intrat in zona "Sosiri", comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.