Un studiu al serviciilor psihiatrice ale armatei americane releva faptul ca militarii americani desfasurati in Irak sufera de grave probleme psihologice si ca, aceste probleme le sunt cu mult subestimate de catre autoritati, la revenirea lor in Statele Unite.

"Studiul arata ca incidenta problemelor mintale in randul militarilor americani care revin din Irak, calculata in baza examenelor efectuate imediat dupa revenirea in tara, a fost mult subestimata", a scris medicul Charles Milliken din serviciul de psihiatrie si neurologice al Institului Walter Reed al armatei, autorul studiului.

Medicii au descoperit ca militarii sufera de mai multe probleme, cum ar fi stari de stres posttraumatic, depresii grave sau abuz de alcool, la a doua evaluare facuta la trei-sase luni dupa revenirea in tara. Potrivit medicilor, aceasta tendinta este provocata de noi simptome care nu sunt depistate la primul examen medical.

O sinteza a statisticilor examenelor medicale efectuate dupa revenirea in Irak si apoi dupa cateva luni arata ca 20,3% dintre militarii activi si 42,4% din membrii unitatilor de rezervisti au fost diagnosticati cu probleme mintale legate de experienta din Irak.

Frecventa conflictelor relationale, mai ales familiale, a crescut de patru ori intre primul si al doilea examen medical, potrivit studiului. Frecvent, fostii combatanti fac abuz de alcool, dar in putine cazuri se prescriu tratamente.

Rezervistii sufera mai mult decat militarii activi, pentru ca nu beneficiaza de sustinere psihologica la revenirea la viata civila.

Milliken a subliniat ca rezultatele acestui studiu arata cat de important este pentru sistemul de ingrijiri medicale al armatei sa dispuna de mai multe resurse, pentru a interveni cat mai rapid. Situatia ar putea fi chiar mai grava, a spus medicul, criticand dificultatea in aprecierea eficientei sistemului medical al armatei in detectarea problemelor psihologice ale militarilor care au revenit acasa.

Un grup de ancheta numit de Congres a spus recent ca sistemul de ingrijiri medicale din Departamentul Apararii sufera de o lipsa cronica de personal si are un buget insuficient, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.