Autoritatile britanice sunt in alerta dupa ce specialistii au identificat virusul gripei aviare la o ferma de pasari din Anglia. Care a fost reactia autoritatilor britanice?

Imediat dupa ce specialistii au identificat virusul gripei aviare, H5N1, autoritatile britanice au instituit o zona de protectie de 3 kilometri si un perimetru mai larg de supraveghere, de 10 kilometri, in jurul fermei de pasari situate in comitatul Suffolk.

La ferma a inceput deja sacrificarea celor 6.500 de pasari existente, majoritatea curcani, iar autoritatile au luat masuri de dezinfectie a masinilor care trec prin zona.

Specialistii incearca sa descopere cum a ajuns virusul la ferma englezeasca.

O prima ipoteza priveste pasarile migratoare, mai ales ca, recent, cazuri similare au fost depistate si in Republica Ceha si in Germania.

Dar autoritatile au anuntat ca nu exclud nicio ipoteza si incearca sa afle daca nu cumva au existat cazuri similare - dar neraportate - si la alte ferme din apropiere.

Nu este primul caz de focar de gripa aviara din Marea Britanie.

In luna februarie a acestui an virusul a fost descoperit la o ferma de curcani din acelasi comitat. Atunci au fost sacrificate 650 de mii de pasari.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.