Liceanul finlandez care a ucis opt persoane inainte de a se sinucide saptamana trecuta, discuta pe internet cu un adolescent american, care a recunoscut recent ca pregatea un atac similar la scoala sa din Pennsylvania, a informat luni, presa locala.

Potrivit Philadelphia Inquirer, Dillon Cosey de 14 ani, care luna trecuta a pledat vinovat pentru planificarea unui masacru la liceul sau, era interesat de jocul video "Hitman", ca si finlandezul Pekka Eric Auvinen de 18 ani, autorul atacului din 7 noiembrie.

Ziarul Philadelphia Inquirer il citeaza pe avocatul lui Cosey si adauga ca cei doi tineri pareau sa fi impartasit o obsesie pentru Eric Harris si Dylan Kleblod, autorii masacrului de la liceul din Columbine, soldat cu 15 morti in 1999.

Cosey "si-a amintit ca a avut contacte pe internet” cu finlandezul, a spus avocatul David Farrell, care a adaugat ca Pekka Eric Auvinen "nu daduse niciun semn ca va comite ceva violent", potrivit clientului sau.

In cazul lui Dillon Cossey, politia americana a fost alertata de un tanar, ca adolescentul incearca sa recruteze pe internet colegi , in vederea comiterii unui masacru la liceul sau. Anchetatorii au descoperit apoi, mai multe arme in locuinta lui Cossey, luna trecuta.

Calculatorul confiscat va permite gasirea unei urme a contactelor dintre Cossey si Pekka Eric Auvinen din Finlanda, pentru a preveni alte eventuale atacuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.