Un nor gros de fum a acoperit ieri cerul Londrei dupa ce s-a produs o explozie in estul capitalei Marii Britanii, informeaza CNN.

Un oficial din serviciile de securitate a precizat ca incendiul s-a declansat la un fost depou de autobuze, nu departe de locul unde urmeaza a fi construit satul olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Cinsprezece auto speciale si 75 de pompieri au fost trimisi la fata locului, intr-o zona industriala din regiunea Stratford, la est de Londra, potrivit brigazii de pompieri din capitala britanica. Doua ambulante au fost trimise de asemenea, la locul incendiului, dar autoritatile medicale au declarat ca nu au informatii despre eventuale victime.

Televiziunile britanice au anuntat initial ca o explozie s-a auzit inainte de aparitia fumului, ceea ce a dat nastere la temeri cu privire la un posibil atentat.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat insa, ca pentru moment nu exista niciun element care sa sugereze "ca acesta este mai mult decat un simplu incendiu".

"In acest moment, monitorizam ceea ce se intampla. Suntem in contact cu MET (politia metropolitana)", a declarat si un purtator de cuvant al Ministerului de Interne. "Ne-au spus ca nu exista informatii despre o explozie", a adaugat purtatorul de cuvant.

Intrebata daca este posibila in acest moment excluderea unei ipoteze teroriste, o sursa din serviciile de securitate a replicat: "Nu excludem nimic in acest stadiu, este prea devreme. Dar, pentru moment, tratam evenimentul ca pe un incendiu".

Ultimul atentat terorist de la Londra a avut oc in data de 7 iulie 2005, cand patru teoristi kamikaze au ucis 52 de persoane, in mai multe atacuri simultane asupra retelei de transport a Londrei, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.