Sute de mii de manifestanti au participa la o adunare organizata de Fatah, partidul presedintelui Mahmoud Abbas, pentru a comemora trei ani de la moartea fostului lider palestinian Yasser Arafat. Potrivit martorilor oculari, manifestantii au scandat lozinci anti-Hamas care a desfasurat forte masive in jurul pietei.

Potrivit organizatorilor, intre 250.000 si 300.000 de persoane au venit in piata unde se desfasura mitingul, cel mai mare organizat in Gaza de cand Hamas a preluat prin forta controlul acestui oras.

Manifestantii, care au venit din toate orasele Fasiei Gaza, fluturau portrete ale lui Arafat, steaguri galbene ale Fatah si drapele palestiniene. "Nu-l vom uita niciodata pe parintele martir Abu Ammar", scria pe o pancarta, cu referire la numele de luptator al lui Arafat.

Televiziunea oficiala palestiniana, care transmitea adunarea in direct, a prezentat mitingul ca un act de fidelitate catre presedintele Mahmoud Abbas si o dezavuare fata de Hamas. Potrivit unui responsabil al Fatah, politia Hamas a confiscat duminica, zeci de mii de portrete ale lui Arafat si Abbas, precum si sepci si esarfe cu chipurile lor, care urmau sa fie distribuite la adunare.

Hamas a reprimat violent in ultimele luni manifestatiile similare ale Fatah in Gaza, informeaza NewsIn.