Un baiat in varsta de 13 ani, imigrant ilegal din Mexic, care se afla de mai multe saptamani in centrul unui scandal sexual in SUA, fiind abuzat de catre profesoara sa, va primi viza legala de sedere pe teritoriul american.

In data de 26 octombrie, baiatul impreuna cu profesoara cu care avea o relatie, au fost dati disparuti de catre autoritati si dupa cautari care au durat o sapatamana, cei doi au fost descoeriti la granita cu Mexicul, informeaza CNN.

In acest moment, Kelsey Peterson de 25 de ani, profesoara care a fost acuzata ca ar avea o relatie cu adolescentul, se afla in custodia autoritatilor din California si ar putea sa savarseasca 10 ani de inchisoare sub aceste invinuiri.

Baiatul, al carui nume nu a fost dezvaluit de presa, va depune marturie in procesul intentat profesoarei. Pentru a asigura buna desfasurare a procesului, autoritatile au decis sa ii acorde adolescentului si familiei sale, viza legala de sedere pe teritoriul american, in cadrul programului de vize „U”.

In cadrul acestui program, imigrantii ilegali sunt incurajati sa raporteze abuzurile la care sunt supusi. Aceasta viza ii ajuta pe imigrantii ilegali care sunt victime ale abuzurilor sexuale.

Baiatul, care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in Lexington, Nebraska, ar putea sa primeasca astfel, dreptul legal de sedere in Statele Unite pentru patru ani, timp in care ar putea sa primeasca si rezidenta permanenta, daca doreste.

„Acesta este un lucru care il favorizeaza in mod direct dar exista si alte metode care ne-ar permite sa ii asiguram prezenta la acest proces”, a declarat Joe Stecher, un oficial al statului Nebraska.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.