Speriate de criza petrolului, tarile lumii relanseaza programele nucleare civile.

Iminenta criza mondiala a petrolului - care potrivit Agentiei Internationale a Energiei se va produce peste aproximativ cinci ani - si restrictiile emisiilor cu efect de sera dictate de accelerarea incalzirii globale fac energia nucleara tot mai atractiva pentru tarile dezvoltate ale lumii si nu numai.

In Statele Unite, de exemplu, specialistii spun ca este mult mai usor sa propui construirea unei centrale nu-cleare decat a uneia pe carbune, sustine David Sandalow, expert pe probleme energetice in cadrul grupului de reflectie Brookings Institution, citat de AFP.

Niciun reactor nu a mai fost construit in ultimele trei decenii pe teritoriul Statelor Unite, care in 1979 s-au confruntat cu unul dintre cele mai grave accidente nucleare din istorie, petrecut la centrala Three Mile Island. Jumatate din energia electrica din SUA este produsa de centralele pe carbune si doar 20% de cele nucleare. Primele sunt insa poluante, iar emisiile de dioxid de carbon le fac din ce in ce mai nepopulare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.