Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a ordonat ieri masuri impotriva militantilor palestinieni din Ramallah, dupa ce un grup armat a deschis, in ajun, foc asupra cartierului general al acestuia.

Incidentul a survenit in timp ce Abbas se afla in interiorul cladirii luate cu asalt. Departandu-se in goana, tragatorii (circa 15 oameni, membri ai Brigazii martirilor lui Al-Aqsa) au lansat mai multe atacuri in oras, provocand importante pagube materiale. Ei au precizat ca operatiunea a fost un raspuns la decizia serviciilor de securitate de a expulza sase dintre colegii lor refugiati la Mukaata, imediat ce Israelul a inceput sa-i urmareasca pe militantii palestinieni, dupa declansarea violentelor noii Intifade, in septembrie 2000.

"Ei au depasit linia rosie. Au atacat cartierul general al presedintiei. Au sfidat Autoritatea Palestiniana. De aceea, trebuie luate masuri dure impotriva lor, in caz contrar ei vor prelua controlul asupra Ramallah si vor instaura haosul", a declarat unul dintre colaboratorii lui Abbas. Un raport al organizatiei Amnesty International sustine ca palestinienii sunt victime ale intimidarilor si violentelor la care sunt supusi de catre fortele israeliene de securitate sau chiar in interiorul propriei lor comunitati.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.