Statul sud-american a anuntat descoperirea unor enorme rezerve de petrol in largul coastelor sale, care ar putea transforma tara intr-unul dintre cei mai mari producatori din lume.
Cimpul petrolifer Tupi ar contine intre cinci si opt miliarde de barili de petrol de cea mai buna calitate, usor de rafinat si scump, dupa primele estimari facute de compania nationala braziliana Petrobras. Oficialii acesteia sustin ca descoperirea poate propulsa Brazilia intre primele zece state detinatoare de petrol din lume si ca tara are potentialul de a egala Arabia Saudita si Venezuela ca volum al productiei. Potrivit aceleiasi companii, depozitul Tupi ar contine de asemenea rezerve de gaz natural.

Daca datele sint corecte, Brazilia ar putea deveni un important exportator de petrol. Cea mai mare parte din titeiul brazilian extras pina acum este de calitate inferioara si se gaseste la adincimi mari. Cu toate acestea, atit rezervele descoperite in tara in ultimul deceniu, cit si productia aproape s-au dublat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.