Curcanii imperecheati cu papusile, ciinii cu doua capete si elefantii injectati cu LSD fac obiectul celor mai trasnite experimente de laborator.

Ziarul britanic „The Guardian“ a stabilit lista celor mai bizare studii stiintifice. Inutile si uneori chiar sadice, experimentele au subiecti diversi: de la elefanti si ciini la bebelusi si soldati.

Oare risul celor gidilati este un raspuns invatat sau mostenit? Iata intrebarea pe care si-a pus-o psihologul Clarence Leuba din Ohio. Dupa ce si-a supus baietelul si fata mai mare la supliciile gidilatului, cercetatoarea a ajuns la concluzia ca risul este o reactie innascuta. Lawrence LeShan din Virginia e un alt cercetator pasionat de misterele fiintei umane. El s-a asezat in mijlocul unei camere pline de copilasi adormiti repetind fraza „Degetele mele au un gust groaznic de amarui“. Autorul experimentului pretinde ca cei mici ar fi scapat de obiceiul suptului degetelor, ceea ce ar dovedi ca invatarea in somn e posibila.

Masculii curcani se imperecheaza cu papusi confectionate dupa chipul si asemanarea lor, demonstreaza un studiu de la Penn State University. Tot cu necuvintatoarele s-a indeletnicit si biologul Robert Cornish. In anii '30, el sustinea ca poate reinvia animalele prin tehnici de tipul respiratiei gura la gura sau al injectiilor cu adrenalina. Singura problema ar fi fost ca animalele reinviau „oarbe si cu grave leziuni cerebrale“, scrie Cornish. Un alt Dumnezeu al animalelor, chirurgul rus Vladimir Demikov, crea in 1954 un ciine cu doua capete, aminteste „The Guardian“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.