Sute de persoane au fost evacuate pe coasta de est a Angliei, din cauza inundatiilor pe care risca sa le provoace o furtuna violenta din Marea Nordului si a mareei puternice, informeaza NewsIn.

Agentia a emis opt alerte grave de inundatii si a avertizat ca exista un "pericol extrem pentru viata umana si proprietati" in zonele de coasta din Norfolk si Suffolk si in zone din Kent si Essex.

Nivelul apelor ar trebui sa atinga nivelul maxim in aceasta dimineata, localitatea cu cel mai mare grad de risc fiind Great Yarmouth, din comitatul Norfolk. In jur de 500 de persoane au petrecut noaptea in adaposturi, iar altele s-au refugiat la primul etaj al caselor, informeaza NewsIn.

Din cauza pericolului reprezentat de inundatii, premierul Gordon Brown a prezidat in aceasta dimineata o reuniune a comitetului ministerial de urgenta COBRA. "Oficialii de pe teren urmaresc situatia si se pregatesc pentru inundatii acordand consiliere celor afectati", a anuntat Barbara Young, directoarea agentiei pentru mediu.

Un purtator de cuvant al agentiei a anuntat totusi, ca nivelul apelor a crescut mai putin decat se asteptau autoritatile si depaseste "doar cu 30 de centimetri nivelul normal", informeaza NewsIn.

Furtuna puternica din noaptea de joi spre vineri din Marea Nordului a constrans mai multe grupuri petroliere sa isi inchida platformele din largul Norvegiei. Olanda si Germania erau de asemenea in alerta din cauza valurilor provocate de furtuna, anuntate ca cele mai mari din ultimii 20 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.