„Sapte dintre cele mai ucigatoare zece dezastre din ultimii 20 de ani s-au petrecut intre 2000 si 2006”, avertizeaza comisarului UE pentru Dezvoltare si Ajutor Umanitar, Louis Michel, intr-un mesaj destinat cetatenilor celor 27 de state membre ale Uniunii, cu prilejul „Zilelor Dezvoltarii Europene” (http://www.eudevdays.eu). In privinta cauzelor acestor fenomene, oficialul UE considera ca, „in ultimii ani, a devenit foarte clara legatura dintre schimbarea climatica si frecventa plus intensitatea fenomenelor naturale extreme”.
Prin urmare, cu ocazia amintitei conferinte, tinute in aceasta saptamana la Lisabona, UE vrea sa traga un semnal de alarma ca simplele discursuri „ingrijorate” fata de incalzirea climei (si a popoarelor sarace din Africa si Pacific care deja sufera de pe urma ei) nu mai sunt de niciun folos. Ba mai mult, intr-un moment de candoare fata de reprezentantii presei, Michel a recunoscut ca intentioneaza chiar „sa inceapa a-i denunta pe cei (diferiti actori internationali - n.r.) care nu isi indeplinesc promisiunile” legate de interventia lor in lupta contra incalzirii climatice.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.