Curtea Suprema a Rusiei a respins ieri, cererea de reabilitare a ultimului tar al Rusiei, Nicolai al II-lea si a familiei sale, impuscati de bolsevici in 1918, informeaza NewsIn.

Curtea a apreciat ca Nicolai al II-lea, sotia sa si cei cinci copii ai lor nu pot fi reabilitati si a confirmat astfel o decizie a Parchetului rus, in acest caz, din 26 septembrie.

In noiembrie 2006, un tribunal de la Moscova apreciase drept ilegal refuzul Parchetului general de a-l reabilita pe Nicolai al II-lea. In iunie 2007, Parchetul general a fost sesizat din nou asupra acestei probleme, insa astazi a respins cererea de reabilitare a tarului.

Potrivit Parchetului, tarul si membrii familiei sale, luati prizonieri si apoi executati de Ceka, politia politica a lui Lenin, la 17 iulie 1918 la Ekaterinburg in Urali, nu au fost victime ale represiunilor politice, ci ale unei crime de drept comun.

Biserica Ortodoxa rusa are insa o alta viziune asupra imaginii tarului. Ultimul tar al Rusiei si apropiatii sai, au fost canonizati ca martiri, in august 2000.

Ramasitele umane atribuite lui Nicolai al II-lea si membrilor familiei sale, descoperite in 1991, au fost
inhumate in iulie 1998 la Sankt Petersburg, desi autenticitatea lor a provocat o polemica acerba, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.