Zeci de africani care incercau sa ajunga in Europa, au petrecut trei saptamani pe mare si au aruncat peste bord cadavrele a peste 45 de camarazi care nu au supravietuit calatoriei, informeaza CNN.

Imigrantii care se presupune ca plecasera din Senegal, au calatorit sute de mile in incercarea de a ajunge pe Insulele Canare, teritoriu care apartine Spaniei. Ei au fost descoperiti marti, de catre un vas de patrula mauritan.

Aceasta este una dintre cele mai mari tragedii inregistrate de catre africanii care se aventureaza pe mare in drumul spre Europa, in incercarea de a scapa de saracie.

In momentul in care ambarcatiuea a fost gasita, autoritatile spaniole au declarat ca in barca erau 100 de supravietuitori si doi decedati, iar aceasta declaratie a fost facuta sub protectia anonimatului purtatorului de cuvant, comenteaza CNN. Alte declaratii indica faptul ca nu au supravietuit decat 98 de africani.

Autoritatile au mai declarat ca in jur de 45 de persoane au murit in timpul calatoriei, probabil afectate de frig, foame si si lipsa apei.

Se pare ca barca in care earu in jur de 143 de persoane, a parasit coastele Senegalului in data de 16 Octombrie si ca motorul ambarcatiunii a cedat, lasand pasagerii in deriva, pana in momentul in care au fost gasiti.

Supravietuitorii sunt epuizati si in stare de soc. O.N.U. si alte organizatii internationale au demarat actiuni de ajutorare a supravietuitorilor, informeaza CNN.

Sute de imigranti isi risca vietile in speranta unei vieti mai bune in Europa. Ei incearca sa ajunga in Spania cu ajutorul unor ambarcatiuni rudimentare. Calatoria din Africa in Insulele Canare dureaza de cele mai multe ori, mai mult de o saptamana.

In iulie, a avut loc o tragedie asemanatoare cand au murit 50 de africani. In decembrie, au murit 80 de senegalezi a caror barca s-a scufundat.

Spania s-a confruntat cu grave probleme ce privesc imigrantii ilegali din Africa si a intreprins numeroase actiuni pentru a-i determina pe africani sa nu se mai aventureze in astfel de calatorii. Numarul celor care incearca sa imigreze in acest fel a scazut de la 24,000 la 8,000 de persoane, a declarat un oficial al guvernului spaniol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.