Dialogul militar dintre Washington si Islamabad, precum si ajutoarele financiare americane sint puse sub semnul intrebarii. Condoleezza Rice cere alegeri imediat.

Cei aproximativ 1.000 de avocati care protestau in fata judecatoriei din Lahore, dar si jurnalistii aflati la fata locului au fost imprastiati de politie prin metode violente, fortele de ordine folosind gaze lacrimogene si bastoane. Peste 1.500 de avocati (cea mai activa breasla in demascarea dictaturii lui Musharraf) au fost arestati in intreaga tara, iar drumurile catre judecatoriile din marile orase au fost blocate de politie.

Presedintele pakistanez Pervez Musharraf nu va mai renunta la calitatea sa de conducator al armatei, asa cum promisese in campania electorala pentru presedintie, a anuntat unul dintre ministrii de la Islamabad. „Presedintele Musharraf promisese Curtii Supreme ca va renunta la uniforma inainte de a depune juramintul (ca presedinte reales - n.r.), dar acum, din cauza proclamarii starii de urgenta, aceasta ipoteza nu mai este valabila“, a declarat ministrul Informatiei, Tariq Azeem.

Generalul Musharraf a declarat ca a instituit simbata seara starea de urgenta si, implicit, suspendarea constitutiei, din cauza „cresterii pericolului terorist si a activismului judiciar iesit de sub control“. Presedintele ar fi trebuit insa, conform promisiunii din campania electorala, sa isi prezinte demisia de la conducerea armatei pakistaneze pina la 15 noiembrie, data la care ii expira actualul mandat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.