"Unii insista constant asupra necesitatii de a imparti tara noastra si incearca sa promoveze aceasta teorie", a declarat Putin duminica, in fata unei asistente formata din cadeti. "Ei sunt aceia care ar dori sa creeze o lume unipolara, care ar dori sa conduca singuri intreaga umanitate", a spus Putin, care a folosit anterior acest limbaj referindu-se la Statele Unite.

Putin a mai spus ca Rusia este admirata de unele tari si considerata un factor de stabilitate."Unele tari mai mici, presate de cele mai mari, nu prea stiu cum sa isi apere propriile interese. Iar Rusia a jucat si va continua sa joace un rol pozitiv, de stabilizare in lume", a afirmat presedintele rus.

Rusia a sarbatorit ieri, Ziua unitatii nationale, creata de administratia Putin in urma cu trei ani pentru a inlocui Ziua Revolutiei din octombrie, cea mai patriotica sarbatoare din fosta Uniune Sovietica, cand tancuri, rachete si trupe defilau in Piata Rosie.

Ziua unitatii, potrivit explicatiilor lui Putin, este destinata sa demonstreze puterea poporului ca un tot unitar, care infrunta pregatit, provocarile economice si de aparare nationala.

Un sondaj realizat de Centrul Levada arata insa ca rusii nu stiau exact ce sarbatoresc duminica, unii au crezut chiar ca este vorba despre Ziua reconcilierii nationale, altii despre Halloween. Pentru a corecta aceasta situatie, guvernul a promovat intens festivitatile de anul acesta pe posturile de televiziune, iar mii de oameni au organizat mitinguri, manifestatii si marsuri pentru a-si demonstra patriotismul, comenteaza NewsIn.