Serbia risca sa intre in criza si s-ar putea confrunta cu violente daca albanezii din Kosovo proclama unilateral independenta provinciei, a avertizat presedintele sarb Boris Tadici (foto), intr-un interviu acordat AFP.

O astfel de actiune ar atrage o „instabilitate imediata", a avertizat oficialul sarb, adaugand: "Orice este posibil. Prefer sa evit sa fac scenarii, dar orice este posibil, chiar si recurgerea la violenta".

Liderii albanezi din Kosovo au declarat in repetate randuri ca vor proclama unilateral independenta provinciei daca negocierile aflate in curs de desfasurare nu vor ajunge la niciun rezultat dupa 10 decembrie.

Or, o proclamare unilaterala a independentei ar "destabiliza democratia sarba si viitorul tarii", sustine Tadici, referindu-se la o eventuala criza guvernamentala de care ultranationalistii, care si-au pastrat influenta in Serbia, ar putea profita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.