In statul Tabasco din Mexic are loc o uriasa operatiune de salvare in urma inundatiilor masive provocate de ploile puternice.

Se crede ca pana la 700.000 de persoane sunt afectate de inundatii, care sunt cele mai grave inregistrate vreodata in statul Tabasco.Statul Tabasco este obisnuit cu ploile puternice, dar nu s-a mai confruntat niciodata cu un asemenea potop.Zeci de mii de oameni sunt sinistrati in propriile case si multi au ramas fie fara locuinte, fie fara alte bunuri.

Inundatiile au fost provocate de faptul ca trei dintre principalele rauri din regiune au iesit din matca dupa trei zile de ploi puternice.Se crede ca pana la 80% din stat se afla sub apa si ca toate recoltele au fost distruse.Guvernatorul statului, Andres Garnier, a cerut ajutor - in primul rand barci si elicoptere pentru a-i evacua pe sinistrati.

Presedintele Calderon a vizitat zona afectata si a promis mai multe ajutoare, inclusiv mai multi militari.El a spus ca guvernul va face tot ce-i sta in putere pentru a ajuta autoritatile si populatia din TabascoGuvernatorul Garnier a comparat situatia din statul sau cu cea din New Orleans dupa uraganul Katrina.Pana acum s-a inregistrat o singura victima a inundatiilor. Dar zeci de mii de persoane sunt sinistrate, mii de familii sunt cazate in adaposturi de urgenta, iar capitala statului este sub apa.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.