Minciuna unui transfug, care s-a dat drept inginer in chimie, a stat la baza declansarii razboiului impotriva regimului de la Bagdad

Canalul american de televiziune CBS l-a identificat pe barbatul ale carui informatii eronate asupra armelor biologice fabricate de Irak au determinat Statele Unite sa atace aceasta tara. Rezultatele anchetei care a durat doi ani vor fi transmise maine, in cadrul emisiunii "60 Minutes".

Corespondentul CBS Bob Simon afirma ca a descoperit ca un transfug irakian Rafid Ahmed Alwan, care a ajuns la un centru pentru refugiati din Germania in 1999, a mintit ca Saddam Hussein detine arme de distrugere in masa. Rafid Ahmed Alwan, cunoscut in cercurile serviciilor secrete sub numele de cod "Curve Ball", a sustinut ca este un inginer in chimie.

in realitate, el fusese un student mediocru si era suspectat pentru furt in Irak. "Pentru a-si mari sansele de a obtine azil politic si pentru a-si sublinia importanta, el a spus ca este un expert in chimie, care s-a ocupat de instalatia de la Djerf al Nadaf, unde se fabricau arme biologice mobile", se arata intr-un comunicat al realizatorilor emisiunii "60 Minutes".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.