Noua din cele 21 de persoane condamnate pentru atentatele de la 11 martie 2004 au intrat ieri in greva foamei si au pretins ca verdictul pe care l-a dat justitia spaniola in cazul lor, este "nedrept", informeaza NewsIn.

Printre aceste persoane figureaza cei doi islamisti care au primit cele mai grele pedepse: marocanul Jamal Zugam, condamnat la 42.922 ani de inchisoare, si compatriotul sau Otman el Gnaui, condamnat la 42.924 ani de inchisoare. In mod simbolic, justitia spaniola i-a condamnat pe teroristi la mii de ani de inchisoare, pentru ca in realitate, acestia trebuie sa stea dupa gratii 40 de ani.

Zugam, unul dintre teroristii care face greva foamei, a fost unul dintre cei care au amplasat bombele, iar el Gnaui a fost condamnat pentru ca a participat la furnizarea de explozibili, devenind astfel un "colaborator necesar" in comiterea atentatelor.

Dintre cei 28 de acuzati, 21 au fost condamnati si 7 achitati, printre care "Mohamed egipteanul", care fusese prezentat de acuzare drept unul dintre cei trei organizatori ai atacurilor. Decizia de a-i achita pe cei 7 i-a nemultumit pe de alta parte, pe supravietuitorii atacurilor teroriste de la 11 martie si familiile victimelor atentatului.

Atentatele de la Madrid s-au soldat cu 191 morti si 1.841 raniti, printre care s-au numarat si peste 100 de romani, victime ale bombelor amplasate de catre teroristi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.