Presedintele francez nu va mai fi, de acum inainte, ruda saraca a omologilor sai europeni. inainte de a reusi sa isi sporeasca legal prerogativele, liderul Hexagonului a reusit sa ii convinga pe alesii francezi sa ii acorde o marire de salariu.
Sub motivul ca este mult mai prost platit decat sefii de stat din tarile europene civilizate si chiar decat ministrii din propria tara, Sarkozy si-a negociat public remuneratia. Mai exact, a solicitat o crestere de 140% - de la 8300 euro lunar salariu brut (aproximativ 6000 de euro net, echivalentul unui salariu de secretar de stat francez) la 19.300 de euro net pe luna.

Nicolas Sarkozy a explicat ca doreste ca marirea sa se faca intr-un mod „transparent”. Sarkozy a atras atentia ca este paradoxal ca, in calitatea de ministru de Interne pe care a avut-o inainte sa fie ales presedinte, sa fie platit cu peste 13.000 de euro pe luna, iar dupa ce a ajuns in functia suprema sa i se injumatateasca salariul. „Vreau transparenta, vreau ca francezii sa stie. Vreau ca salariul presedintelui sa fie fixat printr-o lege si sa fie controlat de Curtea de Conturi, precum cele ale ministrilor. Nu fur pe nimeni”, a declarat seful statului francez, citat de Le Monde.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.