Guvernul militarizat din Myanmar a fost acuzat ca inroleaza copii de zece ani. O grupare americana care se ocupa cu apararea drepturilor omului, a dat publicitatii ieri, un raport care arata ca guvernul a recurs la aceasta masura, din cauza, „ambitiilor sale militare".

Organizatia Human Rights Watch a dat astazi publicitatii raportul: "Sold to Be Soldiers: The Recruitment and Use of Child Soldiers in Burma" (Vandut pentru a fi soldat. Recrutarea si folosirea copiilor soldati in Burma).

„Militarii si civilii care recruteaza copii, primesc bani pentru fiecare baiat pe care il aduc in randurile armatei, chiar daca acel copil nu este perfect sanatos sau nu respecta un standard minim al varstei” se arata in raportul organizatiei, dupa cum informeaza CNN.

Ye Htut, un oficial al guvernului militarizat din Myanmar, a negat insa aceste acuzatii si a afirmat ca „raportul organizatiei americane s-a bazat numai pe declaratii mincinoase ale insurgentilor de la granita”.

Organizatiile neguvernamentale din lume, opinia publica dar si cetatenii statului asiatic, se revolta insa impotriva regimului juntei la putere. Autoritatile conduse de acest regim au reprimat violent protestele ample fata de regim, in septembrie, conduse de calugarii budisti. Violentele s-au soldat cu cel putin 13 morti.

Astazi, pentru prima data de la reprimarea protestelor, calugarii budisti s-au intors in strada.Circa 100 de calugari au protestat intr-un oras din centrul Myanmarului, informeaza NewsIn.

Calugarii au protestat circa 30 de minute in orasul Pakokku, au spus rugaciuni, dar fara sa lanseze sloganuri ostile juntei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.