Cel putin opt persoane au murit si 42 au fost ranite ieri, in regiunea Samara din sudul Rusiei, in urma exploziei unui autobuz, cauzata de o bomba artizanala, informeaza NewsIn.

Explozia autobuzului a fost cauzata de o bomba artizanala cu puterea cuprinsa intre 300 de grame si un kilogram, au informat surse ale politiei prin agentia ITAR-TASS ."Mecanismul exploziv a fost fixat sub autobuz sau a fost pus in interior, pe podea", potrivit unei surse din politia rusa.

Atentatul a avut loc in Togliatti, oras cu 700.000 de locuitori, situat la mai mult de 1.000 de kilometri sud-vest de Moscova. La Togliatti, localitate care este cunsiderata un Detroit al Rusiei, are sediul central Avto Vaz, cel mai mare producator de autovehicule al tarii.

Grupari din criminalitatea organizata, multe dintre ele implicate in comertul cu piese de masini, se lupta pentru suprematie, iar asasinatele sunt destul de frecvente. Mecanismele explozive sunt folosite adesea in reglarile de conturi mafiote.

Initial, autoritatile nu au putut preciza cauza exploziei, care s-a produs in aceasta dimineata, la ora locala 7.17 (5.17, ora Romaniei).

Victimele sunt tratate la spital, dar doi dintre raniti se afla in stare critica. Printre raniti se afla si pietoni, nu doar pasageri ai autovehiculului, care au fost loviti de fragmente desprinse din autobuz in urma deflagratiei. Geamurile de la parterul si etajul intai al unei cladiri din apropiere, au fost sparte de suflul exploziei, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.