Un imens scandal s-a iscat in Franta dupa ce noua francezi au fost arestati in Ciad.
Cei noua - membri ai unei asa-zise organizatii non-guvernamentale, „Arca lui Zoe”, dar si trei jurnalisti din Hexagon - incercau sa scoata din Ciad peste 100 de copii, care ar fi urmat sa fie adoptati de familii franceze. Cei 103 copii, rapiti la frontiera ciadiano-sudaneza si pe punctul de a fi trimisi la Paris sub pretextul evacuarii sanitare, au fost recuperati insa de politia din Abeche, chiar inainte de imbarcarea lor.

Politia a impiedicat avionul sa paraseasca solul, iar copiii au fost incredintati unui centru social din oras, sub protectia autoritatilor locale. Avionul a fost asteptat in zadar pe aeroportul din Reims-Vatry, la 160 km est de Paris, de cele 50 de familii care se adunasera pentru a-i prelua joi dupa-amiaza pe copii. Ministrul ciadian al justitiei, Abderamane Djasnabaille, a afirmat, potrivit Rompres, ca francezii arestati au fost remisi procurorului din Abeche, fiind suspectati de trafic de copii.Potrivit autoritatilor ciadiene, „copiii nu sunt defel bolnavi, ci au fost doar pansati la cap si la picioare pentru a se da impresia ca ar fi bolnavi”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.