Armata turca a anuntat ca a dejucat marti seara, un nou atac al rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in sud-estul Turciei, a anuntat Statul Major, dupa cum informeaza NewsIn.

"Mai mult de 30 de teroristi au fost eliminati" in cursul confruntarilor, a precizat Statul Major, intr-un comunicat care confirma informatii publicate astazi, de catre presa turca.

Statul Major a afirmat ca "un important grup de teroristi a fost reperat marti, la ora 22.00 in timp ce pregatea un asalt impotriva postului din Yesilova, din apropierea forntierei turco-irakiene".

"Asupra grupului de teroristi a fost lansat un tir de artilerie, au fost trimise blindate si alte arme grele", potrivit comunicatului, care adauga ca militarii au continuat sa traga in directia rebelilor, in timp ce acestia fugeau spre teritoriul irakian.

Actiunea PKK a fost anihilata, dupa ce in cursul zilei de duminica, separatistii au atacat un post militar turc din apropierea frontierei irakiene si au provocat moartea a 12 militari turci si capturarea altor opt. Aceasta actiune a dat nastere la tensiuni si furie in randul opiniei publice turce si la deteriorarea relatiilor cu Bagdadul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.