Intreaga comunitate internationala s-a declarat solidara cu victimele cutremurului si a anuntat ca va face tot posibilul pentru a le ajuta. Organizatia Natiunilor Unite si Crucea Rosie au inceput deja sa adune adune fonduri, pentru a oferi ajutoare sinistratilor. La randul lor, oficialii mai multor guverne au anuntat ca vor trimite bani si ajutoare materiale in tarile afectate de seism. ONU a trimis deja o echipa de specialisti la fata locului pentru a participa la operatiunile de salvare.

Si autoritatile locale au reactionat prompt. Presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a prezidat, ieri, o sedinta speciala a guvernului, dedicata acestei tragedii. Ministrii de la Jakarta incearca sa gaseasca solutii pentru gestionarea crizei. Seful statului indonezian ar fi trebuit sa inceapa, in aceasta perioada, o vizita oficiala in Australia. El si-a anulat calatoria in ultimul moment si a anuntat ca va vizita, in schimb, regiunile calamitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.