Aceasta actiune a fost deja criticata in intreaga lume si in special de vaduva lui Che, Aleida March, in varsta de 71 de ani, care s-a declarat indignata.

In afara de aceste suvite, Gustavo Villoldo vrea sa vanda si fotografii cu cadavrul lui Che si un joc cu amprente digitale. Villoldo a spus ca a taiat suvitele si a luat amprentele pentru a le demonstra superiorilor ca si-a indeplinit misiunea.

Mainile cadavrului au fost sectionate, iar casa care organizeaza licitatia, Heritage Auction Galleries din Dallas, nu a precizat daca respectivele amprente au fost obtinute inainte sau dupa amputare. Pretul de pornire pentru aceste "trofee" macabre este 100.000 de dolari.

Citeste si:

Fostul agent CIA de origine cubaneza il considera in continuare pe Che "un criminal si un bandit a carui ucidere era necesara", a declarat Tom Slater, de la casa de licitatii.

Capturat la 8 octombrie 1967 dupa 11 luni de gherila, Che Guevara a fost executat de armata boliviana in ziua urmatoare, in La Higuera. Cadavrul a fost expus ca un trofeu de catre autoritati, inainte de a fi inmormantat in secret la Vallegrande. Ramasitele pamantesti ale lui Che, descoperite in 1997, au fost transferate in Cuba.