Peste un sfert de milion de cetateni au fost evacuati din anumite zone ale statului american California, din cauza incendiilor care devasteaza intreaga zona.
In ciuda interventiei atat a autoritatilor statale, cat si a celor federale, aproape 700 de case au fost arse complet si aproximativ 6.000 de hectare au fost devastate.

Peste 2.000 de pompieri si 13 aparate de zbor s-au luptat a treia zi consecutiv, in conditii infernale, cu doua incendii puternice care devasteaza statul California. Primul a izbucnit in estul orasului San Diego, iar al doilea in comitatul Orange, in nordul statului. Pe langa aceste doua incendii de proportii impresionante, autoritatile se lupta si cu alte focare mai mici, cum ar fi cel din zona Muntilor San Bernardino, la 200 km est de Los Angeles. Cel putin o persoana a decedat, alte cateva sute fiind ranite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.