Enigma este rezolvata dupa 3000 de ani: faraonul a murit la vanatoare.

Dupa decenii de speculatii, cercetatorii cred ca au descoperit in sfarsit in ce imprejurari si-a gasit sfarsitul, atat de timpuriu, regele adolescent. Ei sustin ca Tutankamon a cazut dintr-un car ce se deplasa cu mare viteza in cursul unei partide de vanatoare in desert. Pana acum s-a determinat doar ca ultimul faraon din dinastia a XVIII-a a suferit o moarte violenta. El s-a urcat pe tron in 1333 i.Hr., cand era copil, si s-a stins din viata zece ani mai tarziu, la varsta de 19 ani.

Speculatiile privitoare la moartea lui Tutankamon au fost numeroase dupa ce arheologul britanic Howard Carter i-a descoperit mormantul in 1922. Analizele cu raze X asupra mumiei, care s-au facut in anul 1968, au pus in evidenta o protuberanta la baza craniului ce sugera ca moartea "regelui Tut" a fost cauzata de o lovitura la cap.

Studii recente au aratat ca faraonul a suferit si o grava lovitura la picior, deasupra genunchiului. Este probabil ca aceasta sa fi dus la septicemie si la deces. Noi dovezi atesta ca fractura s-a produs in urma unui accident petrecut la vanatoare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.