Extenuati de programul prea incarcat, soferii de camion, mai ales cei est-europeni care tranziteaza Marea Britanie, se roaga de politisti sa ii aresteze, pentru a se putea odihni si servi o masa calda.
Temandu-se ca vor fi concediati daca opresc de buna voie, ei suna singuri la 999 sau, daca o patrula trece pe langa ei, soferii cer sa fie dusi la sectie, desi asta presupune o noapte dupa gratii si plata unei amenzi.

Dezvaluirea apartine departamentului de politie care se ocupa de combaterea amenintarii reprezentate de soferii de camion suprasolicitati, care sunt nevoiti uneori sa conduca fara oprire 30 de ore. "Nu au curaj sa sune de la un telefon public, ne suna din masina. Spun: "Sunt obosit. Conduc de prea multe ore. Va rog sa ma opriti pentru ca sunt periculos. Daca veti face acest lucru, promit ca nu voi mai lucra la aceasta companie", explica un ofiter de politie, potrivit caruia "soferii primesc o celula calduroasa cu pat si mic dejun dimineata, inainte de a merge la tribunal. Odihna este binevenita, deoarece, de multe ori, aceasta este singura pauza corespunzatoare timp de mai multe zile", a adaugat el.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.