Indiferenta si o "serie de erori de procedura" s-au aflat la originea unui transport accidental, deasupra teritoriului SUA, de rachete cu incarcatura nucleara la bordul unui bombardier B-52, arata o ancheta a armatei americane.
Incidentul s-a petrecut la 30 august. "Mai multe abateri de la normele de disciplina au condus la nerespectarea regulilor vizand gestionarea munitiilor si, in consecinta, la transferul neautorizat a sase arme", a declarat secretarul armatei aerului, Michael Wynne. La randul lui, generalul Richard Newton a numit bazele aeriene de la Minot, din Dakota de Nord, si cea de la Barksdale, statul Luisiana. Cel putin patru ofiteri au fost destituiti din functiile lor, ca urmare a acestor abateri fara precedent. "Niciodata nu s-a intamplat asa ceva", a spus el. "Acheta desfasurata de noi in ultimele sase saptamani a condus la concluzia ca este vorba de un caz izolat si ca armele nu au fost lasate vreodata fara supraveghere, fara protectie", a adaugat Newton.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.