Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a lansat o noua miscare politica in Rusia.

El a declarat la congresul fomdator al Uniunii Social Democratilor ca misiunii miscarii este lupta impotriva "tendintelor negative" si a coruptiei.

Mihail Gorbaciov a spus ca sprijina eforturile presedintelui Vladimir Putin de reformare a Rusiei.

Nou miscare nu va lua parte la alegerile parlamentare din decembrie, in care partidul Rusia Unita, care-l sprijina pe presedintele Putin, este mare favorit.

"Luptam pentru putere, dar numai pentru putere asupra mintii oamenilor," a declarat Mihail Gorbaciov in fata celor 200 de delagati adunati la Moscova.

Printre chestiunile asupra carora se va concentra noua miscare sunt lipsa de dezbatere politica, presiunea asupra organizatiilor non-guvernamentale si nivelul ridicat al coruptiei, a declarat el.

Intr-un comunicat se spune: "potentialul pentru o alegere democratica libera si competitia politica este limitata. De aceea social-democratii se unesc in vederea luptei pentru libertate si echitate."

Este de asteptat ca fostul lider al URSS, acum in varsta de 76 de ani, sa fie ales lider al noii miscari.

Reformele introduse de Mihail Gorbaciov dupa 1985 au impulsionat prabusirea sistemului comunist si au dus la dezintegrarea URSS in 1991.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.