Un profesor din Canada, suspectat de pedofilie si care a aparut in peste 200 de fotografii online, care infatiseaza modul in care abuzeaza mai multi baieti, a fost prins in Tailanda, informeaza CNN.

Christopher Paul Neil a fost arestat in aceasta dimineata, in oraselul Nakhon Ratchafima, localitatea situata la 210 km nord este de Bangkok, de unde pedofilul racola baieti minori. Informatia a fost confiramata de catre Generalul de politie tailandez Gen. Wimon Pao.

Neil lucra ca profesor de engleza in Coreea de Sud, si a zburat de la Seul spre Bangkok, miercuri, dupa cum anuntase Interpolul. Aceasta prima informatie fusese aflata dupa ce, organizatia lansase un apel international fara precedent, pentru toti cei care ar fi putut intra in contact cu pedofilul.

Alerta la nivel international a fost demarata dupa ce, experti din politie au reusit sa descifreze chipul modificat prin manipulari al celui care aparea in peste 200 de imagini postate pe internet, in timp ce molesta 12 copii.

Autoritatile considera ca fotografiile au fost facute in Vietnam si in Cambodgia in 2002 sau 2003 si au fost modificate intentionat pentru a ascunde trasaturile infractorului. Cu ajutorul expertilor germani insa, politia a reusit sa refaca imaginea trucata a lui Neil, care mai apoi a facut inconjurul lumii.

Astfel, suspectul a fost identificat la doar trei zile de la apelul lansat, iar aceasta operatiune s-a bazat pe indicii care au provenit din trei tari, dupa cum a declarat Interpolul, informeaza CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.