Pentru a sasea oara, si cel mai probabil pentru ultima data in calitate de presedinte al Rusiei, Vladimir Putin s-a aflat, ieri, in dialog direct cu conationalii sai. Cu aceasta ocazie, liderul de la Kremlin a anuntat ca Moscova lucreaza la noi tipuri de arme nucleare, ca parte a planului „grandios" de consolidare a apararii tarii. Nu au lipsit nici promisiunile electorale: compensatii la cheltuielile pentru gradinite si recalcularea pensiilor pentru militari.

"Vom dezvolta tehnologia de rachete, inclusiv noi complexuri strategice, cu caracter nuclear", a precizat presedintele rus, ca raspuns la o intrebare a militarilor de la baza spatiala Plesetk. Rusia dispune de suficiente forte si mijloace ca, in cazul in care va fi necesar, sa-si poata apara interesele atat pe propriul teritoriu, cat si in afara granitelor, a subliniat Putin.

Cat priveste proiectul scutului american antiracheta din Europa, seful statului rus a declarat ca Statele Unite cauta modalitati de rezolvare a diferendelor, dar a avertizat ca Rusia ar putea sa-si desfasoare din nou armele in cazul in care ingrijorarile sale nu vor fi linistite. "Va pot asigura ca astfel de pasi sunt pregatiti si ca ii vom face. Unde si ce vom stationa, acest lucru tine de specialistii din armata rusa", a explicat Putin.