Angajamentul participantilor la summit - Azerbaidjan, Iran, Kazahstan, Rusia, Turkmenistan - de a nu autoriza folosirea de catre o tara terta a teritoriului lor pentru o agresiune impotriva unuia dintre aceste state a devenit "marele cadou" facut presedintelui iranian, potrivit Kommersant.

Angajamentul, stabilit in declaratia finala la initiativa lui Putin, este deosebit de important pentru Iran, care se teme ca Statele Unite ar putea folosi Azerbaidjanul pentru un atac impotriva Iranului. "Este o garantie pentru Iran ca nu va trebui sa lupte in Marea Caspica", potrivit Gazeta, care adauga faptul ca Statele Unite nu-si vor putea instala baze militare in Azerbaidjan sau Kazahstan.

Ziarele subliniaza si mentinerea acestei vizite de catre Putin, in pofida informatiilor legate de un presupus complot care viza asasinarea sa la Teheran. Venirea sa a aratat ca, "in caz de conflict radical" pe tema programului nuclear iranian intre Iran si americani, "Moscova va veghea interesele Iranului", potrivit Kommersant.

Vremia Novostei si Izvestia atrag atentia pe tema anuntului facut de presedintele iranian despre organizarea unei conferinte economice a statelor de la Marea Caspica in vara lui 2008 sub presedintia lui Putin. Avand in vedere ca mandatul lui Putin expira in martie 2008 si ca nu mai poate candida pentru un al treilea mandat consecutiv, Izvestia conchide ca Ahmadinejad pare bine informat despre viitoarea cariera a lui Putin, si ca acesta ar fi inca un semn de incredere.