Partidele prooccidentale din Ucraina, care au cistigat la limita alegerile legislative din 30 septembrie, au ajuns la un acord privind formarea unui guvern de coalitie.
Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a declarat, la finalul unei intrevederi cu Iulia Timosenko, la Kiev, ca nu mai e timp de pierdut si ca guvernul trebuie format cit mai repede posibil. Prioritatile declarate ale autoritatilor sint atingerea unui standard de viata mai inalt si anticoruptia. Iulia Timosenko, care a fost demisa in trecut de Iuscenko din functia de premier, a fost convinsa de presedinte sa se intoarca pe acest post.

Acordul privind crearea unei coalitii a fost initiat luni de partidul condus de Timosenko (Blocul Iulia Timosenko), care va semna cu formatiunea lui Iuscenko (Ucraina Noastra) o intelegere, la prima sedinta a noului parlament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.