Interpolul a anuntat ca l-a identificat pe barbatul acuzat de pedofilie care apare in peste 200 de imagini postate pe internet, infatisat in timp ce abuza copii si adolescenti.

Interpolul a anuntat ca suspectul s-ar afla in Tailanda dar nu a dat publicitatii numele agresorului, chiar daca politia tailandeza a declarat ca infractorul este Christopher Paul Neil, de 32 de ani, un Canadian, profesor de engleza in Asia.

Camere de securitate l-au surprins pe infractor venind pe aeroportul din Bangkok, sapatamana trecuta. Politia presupune ca acesta venea din Coreea de Sud, unde Neil preda limba engleza.

„Acum este cunoscut la nivel international”, a declarat Mick Moran, ofiterul de la Interpol care conduce investigatiile in acest caz. „Reteaua Interpolului este foarte ampla. Nu ma indoiesc ca il vom prinde, poate nu azi, poate nici maine, dar cu siguranta se va intampla acest lucru”, a dat asigurari Moran, dupa caum informeaza BBC News.

Pentru a afla primele informatii cu privire la pedofil, Interpolul a facut saptamana trecuta un apel public fara precedent si a cerut ajutorul oamenilor care ar fi putut furniza informatii despre pedofil. Acest lucru a fost posibil dupa ce, expertii din politie au reusit sa refaca imaginea trucata a infractorului, care aparea pe internet, in timp ce molesta mai multi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.