Presedintele Consiliului Municipal Chisinau, Mihai Ghimpu, a declarat ieri, la ProTv Chisinau ca decizia de a interzice, vineri, intrarea delegatiilor romane in Republica Moldova a venit "de la prima sau a doua persoana in stat", informeaza portalul de stiri UNIMEDIA.

"Este evident faptul ca decizia de a interzice accesul in Moldova a delegatiilor romane nu apartine vreunui granicer sau functionar de la vama. Cele intamplate demonstreaza ca guvernarea comunista ramane, in continuare, romanofoba. Tot ceea ce tine de Romania le provoaca alergie. Tocmai de aceea cred ca a fost o comanda de sus", a declarat liberalul Mihai Ghimpu in cadrul emisiunii "In profunzime" de la ProTv Chisinau.

Presedintele Consiliului nu a negat faptul ca Traian Basescu a fost informat despre aceste actiuni si ca urmare a renuntat sa mai vina la Chisinau. "Basescu probabil nu a vrut sa ajunga sa fie umilit in acest fel. Daca venea la Chisinau, el venea intr-o vizita privata, nu ca persoana publica", a spus Mihai Ghimpu, dupa cum informeaza NewsIn.

Referindu-se la colaborarea dintre Administratia Publica Locala si puterea centrala, presedintele CMC, a afirmat ca in urma celor intamplate nu va accepta niciodata o astfel de colaborare. "Vom colabora cu puterea centrala doar in limitele legii si in interesul cetateanului. Nu voi colabora cu cei care vin si strica imaginea Republicii Moldova. Cetatenii doresc integrarea in Uniunea Europeana, dar astfel de situatii ne impiedica sa accedem in UE", a mai afirmat liderul Partidului Liberal.

La sfarsitul saptamanii trecute, mai multor delegatii din Romania, care veneau la Chisinau la invitatia primarului liberal Dorin Chirtoaca, li s-a interzis intrarea in Republica Moldova, pe motiv ca nu aveau invitatiile in original.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.