Suedia, Belgia, Olanda si Finlanda sunt statele care au reusit cel mai bine sa integreze imigrantii, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Britanic si Grupul pentru politici in domeniul imigratiei, care include 28 de tari, inclusiv Norvegia, Elvetia si Canada, care nu sunt membre UE, relateaza BBC.
Cercetarea a mai scos la iveala faptul ca jumatate din cei aproximativ 21 milioane de imigranti din Europa se afla in cinci tari - Marea Britanie, Spania, Germania, Italia si Franta.

Marea Britanie se situeaza pe locul noua in clasamentul referitor la capacitatea de integrare a imigrantilor. Studiul „se refera la sase domenii diferite: cat de usor este pentru imigranti sa gaseasca de lucru, sa obtina rezidenta pe termen lung, conditiile de reunire a familiei, participarea la viata politica, dreptul la nationalitate si discriminarea", a declarat Martin Davidson, directorul executiv al Consiliului Britanic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.