Un oficial al Vaticanului a fost suspendat din functie, dupa ce a fost surprins, cu o camera ascunsa, ca incerca sa ii faca avansuri unui tanar . Preotul a declarat insa, intr-un interviu, ca el nu este homosexual si ca a pretins ca este gay, pentru a face studii psihanaliste care l-ar ajuta sa fie un preot mai bun, informeaza CNN.

Tommaso Stenico a fost suspendat din functia sa de catre Vatican, dupa ce a fost surprins intr-o inregistrare, ca ii facea avansuri unui tanar. Intr-un interviu publicat in cotidianul italian La Repubblica, fostul preot a recunoscut ca a frecventat site-uri online ale homosexualilor, ca a vorbit cu acestia si ca si-a dat intalnire cu ei, pentru a strange informatii despre cei care „distrug imaginea Bisericii prin activitati homosexuale”.

„Nu este adevarat. A fost o cursa. Sunt victima propriilor incercari de a contribui prin studii psihanaliste la imbunatatirea activitatii Bisericii”, a afirmat Steico.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi a declarat insa, sambata ca preotul a fost suspendat in urma unei investigatii. Vaticanul a inceput cercetarile dupa ce oficialii au recunoscut biroul lui Stenico, in decorul unei televiziuni a homosexualilor, care a fost transmisa pe 1 octombrie pe La7, o retea italiana privata de televiziune prin cablu.

Stenico a fost filmat in secret in timp ce ii facea avansuri unui tanar spunandu-i ca sexul printre homosexuali nu este un pacat. In interviul publicat in La Repubblica, fostul preot a spus ca s-a intalnit cu barbatul pentru a vorbi despre homosexualitate, „pentru o mai buna intelegere a lumii care, din vina unor oameni, printre care si cativa preoti, este inteleasa gresit si care afecteaza atat de mult imaginea Bisericii”.

Stenico a mai afirmat ca nu a fost niciodata homosexual ca este heterosexual, dar ca ramas profund credincios drumului de celibatar pe care l-a ales.

Postul italian Sky TG24 a spus in acelasi timp, ca Stenico a trimis o scrisoare superiorilor sai, in care invoca o aparare similara, insa, biroul de la Vatican nu i-a raspuns in nici un fel fostului preot acuzat de homosexualitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.