Armata turca a lansat ieri proiectile dincolo de granita regiunii autonome kurde din nordul Irakului, iar guvernul a cerut astazi parlamentului de la Ankara permisiunea unor incursiuni la sol in orice moment.
Premierul Tayyip Recep Erdogan s-a declarat, vineri, gata sa infrunte opozitia internationala fata de un atac al Turciei impotriva bazelor rebelilor kurzi din Irak. Un purtator de cuvant al membrilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) trecuti in Irak a confirmat ieri, pentru AFP, atacul turcesc, dar a negat ca grupuri de rebeli kurzi din Irak ar fi lansat atacuri in Turcia, afirmand ca acestea ar fi opera confratilor de acasa. Presa turca a ultimei saptamani a prezentat imaginea durerii familiilor celor 15 militari turci ucisi la frontiera irakiana, de moartea carora Ankara acuza bazele PKK din nordul Irakului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.