Comandantii trupelor americane au cerut Pentagonului sa permita stationarea unui numar mai mare de forte militare in Europa, pentru a riposta in cazul unui eventual atac al Rusiei si al altor posibile amenintari, potrivit oficialilor militari de rang inalt.
Planurile de reducere a numarului soldatilor sta­tionati in Europa ar lasa comandantii americani cu un numar prea mic de trupe pentru a asigura sprijin logistic si a se antrena cu aliatii de pe continent sau pentru avea forta militara necesara pentru misiuni in zone de conflict cum ar fi Irak sau Afganistan, a declarat generalul David McKiernan, seful fortelor armate in Europa.

"In aceasta perioada de conflict permanent, exista cateva puncte sensibile in cadrul Comandamentului European (zona de responsabilitate), in privinta carora trebuie sa fim atenti", a spus McKiernan. "Nu stim ce se va intampla in contextul unei Rusii renascute", a afirmat el la Washington. Unii analisti sustin ca SUA nu au nevoie de o prezenta prea numeroasa in Europa, odata cu incheierea amenintarii sovietice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.