Un numar de 15 femei si copii au fost ucisi intr-un raid aerian si o operatiune la sol a armatei americane, la nord de Bagdad, a declarat ieri, un purtator de cuvant al armatei americane.

Aceasta este una dintre cele mai grele pierderi inregistrate in randul populatiei civile din Irak, de la inceputul razboiului, si una dintre putinele ocazii in care armata americana isi asuma responsabilitatea pentru pierderile civile, informeaza NewsIn.

Bombardamentul, care s-a soldat si cu uciderea a 19 insurgenti, a avut loc in cursul unei operatiuni impotriva rebelilor sunniti din regiunea Lacului Tharthar, cu cateva ore inainte sa inceapa astazi, marea sarbatoare religioasa musulmana Fitr, care marcheaza sfarsitul lunii sfinte de post a Ramadanului.
"Nouasprezece presupusi insurgenti si 15 femei si copii au fost ucisi, ieri, intr-o operatiune desfasurata in apropiere de lacul Tharthar, la nord de Bagdad", a anuntat purtatorul de cuvant al armatei americane, Brad Leighton.

Potrivit unui comunicat al comandamentului militar american, serviciile secrete au primit informatii ca membri al-Qaida se reunisera in acest sector. Trupele au facut verificari si au lansat un un atac la sol, asistat de aviatie.

"Regretam ca au fost ucisi sau raniti civili de catre fortele coalitiei angajate in eradicarea terorismului in Irak", a declarat Leighton.

Patru presupusi insurgenti au fost ucisi inainte ca membrii grupului initial sa se regrupeze la sud de lacul Tharthar, un loc de pescuit popular in timpul regimului lui Saddam Hussein.

"Fortele coalitiei au avut un schimb de focuri de arme usoare cu insurgentii in jurul cladirii unde se refugiasera inainte ca aviatia americana sa intervina impotriva amenintarii inamice", a explicat purtatorul de cuvant.

"Acesti teroristi pun deliberat in pericol femei irakiene nevinovate si copiii lor prin actiunile si prezenta lor", a adaugat oficialul Leighton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.